Dessa 6 bränsleleverans-startups tjänar miljontals med sina tjänster

Tänk dig en situation där du är på väg hem från kontoret och redan känner dig överbelastad på grund av aldrig sinande arbetsdagar. Som om det inte vore nog, är bilens bränsletank på botten. Du befinner dig mitt i ingenstans och hör en syrsa samtidigt som du väntar på någon som kan hjälpa dig med bränslet. Tänk dig nu hur bekvämt det skulle ha varit om du hade haft en mobilapp som kunde hjälpa dig att beställa bränsle till din plats med bara några knapptryckningar.

På begäran bränsleleveransappar sprider sig i Nordamerika och andra länder. Är du medveten om den här typen av bränsleleverans-mobilappar? I den här artikeln ska vi bekanta dig med de mest populära och framgångsrika bränsleleverans-startups som finns runt om i världen. Låt oss börja.

Mest populära bränsleleveranstjänster år 2019:

  1. Booster (USA)

Booster är en välkänd mobil bensinstationservice som fyller din bils tank medan du utför ditt viktiga arbete. Jobbar du på kontoret? Booster kommer att fylla din tank till brädden. Allt du behöver göra är att parkera bilen, beställa ditt bränsle genom att välja mängden, justera din plats med en pin och öppna tanklocket. Leveranspersonen kommer och fyller tanken.

För närvarande är Booster verksamt i Austin, Dallas-Forth Worth, Los Angeles-området, Nashville, Orange County, San Francisco Bay-området och Seattle. Företaget strävar efter att vara en ledande tjänst för bränsleleverans på begäran i USA och erbjuda bränsleleverans till företagscampus samma dag.

  1. Filld (USA)

Filld levererar kvalitetsbränsle till dörren med en helt annan leveransmodell. Startuppen lanserades 2015 i D.C. och Bay-området. För att fylla din tank behöver du registrera dig i appen genom att ange ditt mobilnummer. Appen frågar om du behöver bränsle genom att skicka ett textmeddelande. Allt du behöver göra är att svara med Ja eller Nej beroende på ditt bränslebehov. Om du samtycker kommer de att komma och fylla din tank med bränsle utan att störa din rutin.

Förutom privatpersoner levererar startups bränsle även till transportflottor. Det som gör Filld unikt jämfört med sina konkurrenter är dess arbetstider. De har valt en helt annan strategi för bränsleleverans genom att fylla fordonet under natten mellan kl. 22.00 och 05.00. Intressant nog tror de att de på så sätt undviker tung trafik under dagtid.

Den mobila bränsletjänsten är för närvarande aktiv i Washington D.C.-området och Vancouver B.C. och levererar till flottor i Washington DC, Portland OR och Vancouver BC.

  1. Cafu (Förenade Arabemiraten)

Förenade Arabemiraten har sett flera unika startups inom on-demand-området de senaste åren. Cafu är en av dem. Startuppen levererar bensin till bilar, motorcyklar, flottor och båtar i Dubai, Sharjah och Ajman.

Företaget ger dig två alternativ för att fylla på ditt fordon. Det första är på begäran-metoden där du betalar 18 AED per påfyllning. Det andra alternativet är ett prenumerationsmodell. Om du tror att du behöver bensin regelbundet kan du prenumerera på månatlig påfyllning för 26 AED där de erbjuder obegränsad bränsleleverans.

  1. Yoshi (USA)

Yoshi är ännu en silicon valley-startup som levererar bränsle och biltjänster över hela landet. Du kan schemalägga din bränselleverans för veckan. Yoshi ville lösa den dåliga upplevelsen som uppstår vid pumpstationerna.

Företaget erbjuder inte bara bränsleleveranstjänster utan har även introducerat biltjänster. De erbjuder biltvätt och oljebyte för att hålla din bil fräsch och smidig. Kontroll av däck, byte av vindrutetorkare, rengöring av motor, rengöring av vindruta är några av de underhållstjänster de erbjuder tillsammans med bränsleleverans.

Yoshi erbjuder också en kundtjänst via textmeddelanden liknande Filld. De erbjuder 24/7 leverans av bränsle till dörren. Boston, Houston, L.A., Silicon Valley, San Fransisco och Austin är några av de populära städerna där Yoshi erbjuder sina tjänster.

  1. Gaston-Services (Paris)

Gaston är en europeisk bränsleleverans-startup som verkar i Paris. "Slut på bränslebrist och långa köer vid bensinstationen" är mottoet som företaget bygger sin verksamhet på.

Även om du är parkerad på en offentlig plats, räcker det med en knapptryckning och Gaston hjälper dig med påfyllningen. Om du har något viktigt att göra under påfyllningsprocessen kan du lämna luckan öppen.

Leveransförarna kontrollerar varje fordon, tvättar och rengör vindrutan, justerar däcktrycket och kontrollerar 5 punkter (däckslitage, skick på vindrutetorkare, fönster och speglar samt lampor) för att du ska få en problemfri körupplevelse.

  1. MyPetrolPump (Indien)

Denna indiska on-demand-startup har hittills levererat 5 miljoner liter bränsle till dörren. Företaget tror att det finns en miljömässig fördel med att inte behöva åka runt för att fylla på ett fordon genom att fylla flera fordon i en enda resa. Det sparar bränsle och är hållbart för miljön på grund av minskade CO2-utsläpp.

Om vi bortser från kontroversen som uppstod på grund av säkerhetsproblem efter att startuppen lanserades går det bra och de har fått finansiering från riskkapitalföretag. Den bränsleleveransbaserade startuppen är för närvarande verksam i Bangalore, Indien, och planerar att expandera sin verksamhet i Mumbai, Pune och Delhi i framtiden.

Slutsats

Bränsleleverans till dörren är en av de mest effektiva, tidsbesparande och miljömässigt hållbara idéerna. Eftersom marknaden har mindre konkurrens och ingen global ledare söker allt fler entreprenörer att starta verksamhet inom detta område. Licenser, överensstämmelse, fordonsflotta, utbildade förare och mobilapplikationer spelar en stor roll för att starta bränsleleveranstjänsten i din stad.

Denna artikel har översatts från Engelska till Svenska. Klicka här för att läsa den orginaltexten.

Utvalda nyheter

Mobila bränsleleveranser är den nästa stora möjligheten inom on-demand

Läs mer >

Dessa 6 bränsleleverans-startups tjänar miljontals med sina tjänster

Läs mer >

Stadsrelaterade effekter av mobil bränsleleverans

Läs mer >